Haken voor het goede doel
MUTSJES VOOR RWANDA
De stichting Karibu ( welkom) geeft hulp aan de allerarmste kinderen op het platteland in Rwanda. Een paar van hun projecten zijn o.a het bouwen van scholen en woningen. Op hun facebook pagina werd een actie opgericht voor wie het leuk vindt om gehaakte ( katoenen) mutsjes en sokjes te doneren. Daar wilde ik wel mijn steentje aan bij dragen en ben gelijk op zoek gegaan naar de patroontjes die ik voor Save the Children had gebruikt. Gelukkig, ik had ze nog. Dus kon gelijk aan de slag. Wil je meer weten over stichting Karibu klik dan op HIER


SAVE THE CHILDREN
Een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het redden van levens en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. Medische zorg, goede voeding en voorlichting redden levens. Leren lezen en schrijven, maar ook leren over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid bieden kansen voor een betere toekomst. Voor meer info over Save the Children klik HIER .

Heb tussentijds een mutsje gehaakt voor kleine Emy, die op 30 oktober is geboren. Zij is het achternichtje van Jan. Zij is tevens mijn mutsjes model en dat doet ze best goed. Op facebook is ze inmiddels een bekende verschijning. En ik draag mijn steentje bij door mutsjes te haken/breien voor pasgeboren/ kleine kinderen in Centraal Azië. Het is maar een klein steentje. Maar al die kleine steentjes maken een grote berg en daar gaat het om. Inmiddels heb ik 10 mutsjes gehaakt en ben ik nog lang niet uit gehaakt.  


Op facebook is een groep die Dutch Crochet heet. In deze groep is het idee ontstaan om een heuse mutsjesmarathon te houden. Het bleek een schot in de roos. Heel veel dames hadden zich aangemeld voor deze 12 uur durende marathon. En het werd een groot succes. 

mutsmarathon-9-februari-2013-in-beesd


POEKIEPROJECT
Knuffels haken voor het Poekieproject in België. Het project heeft als doel langdurig zieke kinderen te verrassen met eigen gemaakte spulletjes. Diverse mensen hebben al aardig wat knuffels gedoneerd.
Wil je meer weten van dit project klikt dan op de link. http://poekie-knuffel.blogspot.com/ 
Dit is zijn een paar knuffels en hebbedingetjes die in één van de pakketten zaten.

    

Alle pakketjes op een rij

derde-pakketje-voor-poekie

tweede-pakket-voor-poekie

knuffels-voor-poekie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten