Swaps

Wat is een swap?

een swap ( ruilen) is een groep van mensen die leuke items onderling uit wisselen. De items kunnen van alles zijn, zoals een vriendschap swap, een quilt swap, een stoffen swap een haak swap.

Hoe komt een swap tot stand. Elke swap wordt beheerd door 1 persoon. Zij verzamelt alle gegevens van de deelnemers, stelt de swap samen, zet die gegevens op papier of mailt het aan alle deelnemers.

Als voorbeeld neem ik een granny swap waar 20 deelnemers aan mee doen. Mevr A verzamelt alle gegevens en stelt een mail op waarin wordt vermeld, de afmeting van de granny, het materiaal wol of katoen, naw gegevens, de uiterlijke verstuur datum, de kosten en eventueel een leuke kaart voor de ontvanger.  In dit voorbeeld stuurt iedere deelnemer 19 enveloppen op en ontvangt er ook weer 19. Van de granny's die ze heeft ontvangen en die van haar zelf maakt ze iets leuks.

 Een vriendschap swap is meer gericht op 1 persoon. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer die wat voor jou maakt en jij op jouw beurt maakt weer iets voor een ander.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten